Sonntag, 18. September 2011

Minz-Basilikum Panna Cotta mit Himbeer-Sauerkirsch Glace ala Joe

Einfach genial!


Für ca. 8:
1l Schlagsahne
12 Blatt Gelatine
je gute Handvoll Minz- und Basilikumblätter
Bourbon Vanille Zucker (oder Echte Vanille) 
ca. 100g Zucker (+- nach belieben) 
Himbeeren und Sauerkirschen gefroren


Gelatineblätter einweichen und gut auswringen 200ml Sahne erhitzen und die komplette Gelatine darin auflösen  Minze und Basilikum hacken und mit Zucker und Vanille dazugebenMischung unter Rühren abkühlen lassen aber noch nicht fest werden lassen!!!

Restliche Sahne schlagen und unterheben. In kleinen Schälchen oder Bechern fest werden lassen.  Gefrorene Früchte fein pürieren (evtl. nach zuckern) und oben etwas aufs Panna Cotta geben. Mit einem Minzblatt dekorieren!

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Mint-basil panna cotta with raspberry-cherry ice cream

Simply ingenious!!!
For 8 persons:
1l whipped cream
12 sheet gelatin
1 handful of each: mint leafs and basil leafs
Bourbon vanilla sugar (or vanilla)
About 100g sugar (more or less. It depends on you)
Frozen raspberries and sour cherries


How to do it!

Soak the Gelatine leafs and wring them out. Heat 200ml of the cream and add all of the gelatin. It should decompose. Chop mint and basil and add it to the rest. Also add sugar and vanilla. Let the mixture cool down. Never stop stirring! Prevent it from getting stiff! Whip the cream and fold it into the rest. Fill it into small bowls or cups and it should solidify. Purée the frozen fruits (maybe you have to sugar it) and put it on the panna cotta. Decorate it with a mint leaf!

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